dinsdag 27 april 2010

LAGEKOSTEN-IMMOVERKOOP KENT STIJGEND SUCCES

MAKELAAR WORDT MEER COACH VOOR VERKOOP TUSSEN PARTICULIEREN De lagekosten-immoverkoop van vastgoed is met vertraging tegenover de buurlanden recent in een stroomversnelling geraakt. Nadat met pionier directmakelaar.be in 2008 de eerste lagekostenmakelaar op de markt kwam, kennen de alternatieve kanalen steeds meer succes. Als gevolg van de groei van het internet wordt de makelaar meer als het ware een coach die de rechtstreekse verkoop tussen particulieren vergemakkelijkt. Zelf mikt marktleider directmakelaar.be dit jaar op meer dan 250 verkopen.
Internet leidt tot evolutie naar meer ondersteuning voor verkoop onder particulieren De groei van het internet heeft geleid tot een gedragswijziging bij de particuliere immoverkoper. “De particulier wil niet langer een makelaar die zijn huis verkoopt maar zoekt ondersteuning om zijn of haar woning rechtstreeks te verkopen van particulier aan particulier om zodoende de hoge makelaarscommissie te vermijden. En die ondersteuning is net wat spelers als wij, geholpen door datzelfde internet, aanbieden”, aldus Johnny Kegels, Voorzitter Directmakelaar.be .
Lagekostenalternatief voor duurdere traditionele makelaar Directmakelaar.be was in 2008 de eerste lagekostenmakelaar op de Belgische markt en speelde daarmee in op de trend die al eerder zichtbaar was geworden in onze buurlanden met als bekendste voorbeelden “Makelaarsland” in Nederland, “Imakler” in Duitsland en “Mapetiteagence.com” in Frankrijk. Hans Loose, Stichter en gedelegeerd bestuurder van directmakelaar.be : “waar we in het begin nog met de nek werden aangekeken, is er vandaag een duidelijk besef in de markt dat een groot aantal vastgoedverkopers niet langer 3,63% van de verkoopprijs willen afstaan aan een makelaar. Met ons aanbod voor 1275 euro vooraf (of 1,25% nadien) bereiken we die groep die wel ondersteuning wensen, ondermeer voor de toenemende administratieve verplichtingen, maar daarvoor slechts een beperkte prijs willen betalen. Op die manier heeft Directmakelaar.be de immoverkoop als het ware gedemocratiseerd, net zoals Ryanair dat in de luchtvaart gedaan heeft. Tegelijkertijd merken we dat veel klanten naar ons toe komen na een mindere ervaring met een traditionele makelaar”.
Marktleider kent forse groei en mikt op 250 verkopen dit jaar Gaandeweg kreeg directmakelaar.be binnen het lagekostensegment ook concurrentie met onder meer “oximo”, “nextimmo”, “muis zoekt huis” en “deeigenaar.be”. Met de lagekostenmakelaars kwamen ook de alternatieve verkoopswijzes terug op de voorgrond. In mei 2009 lanceerde directmakelaar.be een toegankelijke veilingformule en werd daar al snel in gevolgd door andere spelers zoals “eenmaal andermaal”. Volgens Hans Loose zorgt die concurrentie enkel voor een verdere uitbreiding van de markt en gaat dit niet ten koste van de eigen verkoop. “ Waar we het afgelopen jaar gemiddeld 100 verkopen gerealiseerd hebben, voorzien we dit jaar met directmakelaar.be een stijging naar meer dan 250 verkopen. Wel valt het ons op dat waar wij ons richten op gans Vlaanderen, de concurrentie eerder mikt op specifieke regio’s of provincies”.
directmakelaar.be levert alle diensten van een traditionele immobiliënmakelaar, uitgezonderd de rondleiding die altijd het best door de eigenaar zelf gebeurt. Op deze manier kan directmakelaar.be haar service aanbieden voor slechts eenmalig 1275 euro all-in (waaronder advertentiekosten op internet) bij de start of 1,25% na de verkoop van de woning, ipv de 3,63% die een traditionele makelaar aanrekent, wat een enorme besparing betekent voor elke verkoper. Binnen-en buitenlandse ervaring leert dat eigendommen zo én sneller én aan een hogere prijs verkopen. Tevens biedt directmakelaar.be een veilingservice aan voor diegenen die hun woning extra snel wensen te verkopen.
www.directmakelaar.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

directmakelaar is een vernieuwde makelaar. Inspraak van éénieder is voor ons belangrijk.
Hoe kunnen wij dnze service verbeteren, hoe kunne wij ons als immo kantoor opnieuw uitvinden.